Wanna wear #14

De bedste tv-serier

Det er ikke altid, at jeg er i gang med en tv-serie, men når jeg er, bliver jeg altid virkelig bidt. I tidens løb har jeg set ret så mange forskellige serier, nogle til deres ende og andre, hvor jeg er stoppet midt i dem. I hvert fald har jeg her fundet mine fem favoritter til jer, som jeg håber, kan give lidt inspiration.

Dexter
Dexter lever dobbeltlivet, hvor han på den ene side er familiefar og blodanalytiker på gerningssteder, på den anden side seriemorder. Det lyder som et ret absurd udgangspunkt, og det er det vel egentlig også, men ikke desto mindre er det en fantastisk serie, som virkelig får ens opmærksomhed! Dexter er som person en ret afholdende mand, som aldrig tillader folk at komme helt tæt på, og så er det umuligt at gennemskue ham – han ville være en fantastisk pokerspiller!

House
Personlighedsmæssigt minder House og Dexter mig lidt om hinanden. De lider begge af en art socialfobi, som resulterer i nogle ret specielle opførselsmønstre omkring andre mennesker. For Dr. House’s vedkommende er det en mangel på både sympati og empati, som folk afskyr ham for. Han er dårlig til at samarbejde og taler sjældent pæn til andre. Hans fremgangsmåder bliver der tit set skævt til, men han kan finde ud af sit job og har altid ret i sine diagnoser i sidste ende. Hvis man er til lægeserier og samtidig til lidt humor og drama, er House en sikker vinder.

Breaking Bad
Ja, vi starter altså lige ud med mændene her, fornemmer jeg – men Breaking Bad er også nødt til at komme med! Walter White er indbegrebet af familiefar. Han passer godt på sin familie og prioriterer dem altid meget højt. Da han får konstateret kræft, tyr han dog til en beskæftigelse, som er knapt så ”familiefaderlig”. I frygt for at hans familie skal blive fattige, når kræften tager hans liv, begynder han nemlig at producere amfetamin. Det lyder ret sært og tiltaler i virkeligheden måske ikke særlig mange, men efter første afsnit vil man klart ombestemme sig, hvis man har været skeptisk! Det er en fantastisk og meget dragende serie, hvor nerverne sidder uden på tøjet det meste af tiden. Selvom Walters situation er langt ude, har man ikke svært ved at sætte sig i hans sted og føle med ham.

New Girl
Nu rammer vi de mere pigede serier. Jeg har før skrevet om New Girl, men den fortjener lige en ekstra anbefaling. Jeg har faktisk kun set første sæson, men det er ikke fordi, at jeg begyndte at kede mig! Jeg glæder mig meget til at gå i gang med næste sæson, for New Girl er uden tvivl den sjoveste og sødeste serie, jeg har fulgt med i. Zooey Deschanel er fantastisk i rollen som Jess, der er flyttet ind med tre drengerøve. Det er et fantastisk udgangspunkt for en komedieserie, og det er også lykkedes i fulde drag. New girl er en rigtig ”hygge-serie” med korte afsnit, som egner sig perfekt til både maraton eller et afsnit på farten.

GCB
En ret ny serie, som min veninde og jeg netop har påbegyndt, er GCB. Hvis jeg skal forklare kort, hvad den går ud på, vil jeg sige at det er Desperate Housewives gone Dallas. Serien udspiller sig mellem fire inkarnerede Dallas-kvinder og Amanda Vaughn, som netop er flyttet tilbage til Dallas efter at have levet i Californien. GCB er en forkortelse for ”Good Christian Bitches,” og det beskriver helt perfekt, hvad den omhandler. Man følger Amanda i sit forsøg på at komme ind i varmen, men uden at give slip på sine værdier, og det kan godt være ret svært. Der er kun 10 afsnit nu, men ikke desto mindre er det en rigtig sjov serie, som jeg klart vil anbefale jer at tage et kig på!

Hvad er jeres favoritter?

Indlægget er udarbejdet i
samarbejde med Firkløver

Næste indlæg

Wanna wear #14