Ebay tip: De fineste scrunchies til 7 kroner

N.C.P. Olfactives – en god nichenyhed til duftelskerne

N.C.P. Olfactives, NCP, NCP parfume, NCP olfactives, nicheparfume, nicheduft, parfume, nyhed, camilla nørgaard, camilla nørgaard christensen, camillanoergaard.dk, blog, skønhedsblog, beauty blog, dk

For nyligt deltog jeg i den danske lancering af det nye duftmærke N.C.P. Olfactives, som nu altså nu forhandles herhjemme. Det var en fantastisk velduftende oplevelse, 100% i mit rette element. For nicheparfume, det er altså lige mig! Jeg elsker at fordybe mig i en duft – noterne, stemningen, frembringelsen. Det er bare spændende. Og så er nichedufte bare ofte meget mere interessante – og unikke – end de “kommercielle” parfumer, som jeg vælger at kalde dem.

N.C.P. og olfaktive familier

N.C.P. har 7 forskellige dufte i deres sortiment, som kommer omkring hele duftspektret – fra det friske og citrusagtige til det mere tunge og krydrede. “Olfactives” refererer nemlig netop til det, man kalder olfaktive familier, som vel egentlig kan oversættes til duftfamilier – altså en segmentering af duftnoter. De olfaktive familier er opdelt således:

 • Citrus
 • Frugtig
 • Floral
 • Fougére (som betyder “bregne”)
 • Chypre (kan være noter som læder og rav)
 • Træ
 • Oriental

Hvis man interesserer sig lidt for dufte og videnskaben bag, så er emnet omkring olfaktive familier faktisk ret interessant læsning. Der er masser at finde på nettet, men her er en god oversigt!

Oplagte til at mixe

Det, der også kendetegner parfumer som disse, der arbejder inden for den samme olfaktive gruppe er, at de er fantastiske at mixe (“layering”, kalder man det også). Det er noget, jeg også elsker at gøre med mine Jo Malone parfumer.

De syv dufte

Nå, men videre til parfumerne! Jeg vil ikke gå mere i dybden med dem end deres navne og olfaktive gruppe, for det siger det meste. Og så kan jeg kun anbefale, at man hopper en tur forbi Magasin og snuser til dem.

De syv dufte fra NCP Olfactives

Der er en duft for hver olfaktive gruppe – og låget er forskelligt alt efter, hvilken olfaktive familie, den repræsenterer. Jo længere, man kommer op, jo mere sort har låget. Det er en meget fin detalje, synes jeg :)

 • Olfactive Facet 101 Clementine & Violet Flower
  (Citrus)
 • Olfactive Facet 201 Apple & Driftwood
  (Frugtig)
 • Olfactive Facet 301 Jasmine & Sandalwood
  (Floral)
 • Olfactive Facet 401 Lavender & Juniper
  (Fougére)
 • Olfactive 501 Iris & Vanilla
  (Chypre)
 • Olfactive Facet 601 Amber & Gaiac Wood
  (Træ)
 • Olfactive Facet 701 Leather & Vetiver
  (Oriental)

Mine favoritter

Jeg er som regel til det lette, citrus-agtige og florale, så det kommer ikke bag på mig, at det er 101 og 301, der er de store favoritter her. Jeg er dog også positivt overrasket over 501. Vanilje er normalt en duft, jeg holder mig langt væk fra, men den her er slet ikke som den, ofte syntetiske, vaniljeduft, man kender. Den er faktisk rigtig god, og jeg blander den gerne med 301 – det er en virkelig god kombi.

Pris

… MEN – de er alle virkelig gode. Og noget andet godt er prisen. En meget konkurrencedygtig pris ift. f.eks. Jo Malone, som jeg eeelsker. En 50 ml parfume fra N.C.P. Olfactives koster nemlig 495 kroner. De fås også i praktiske taskestørrelser på 10 ml til kun 149.

N.C.P. forhandles som sagt i Magasin herhjemme – og de har hele udvalget.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ebay tip: De fineste scrunchies til 7 kroner