Nelly faves

Lidt om uren hud, tør hud og vejen væk derfra

La Roche Posay, acne, uren hud, tør hud, sart hud, hudpleje, blog, beauty, jojobaolie

Det er jo normalt Carolines felt her på bloggen, når der skal skrives om skønhed, men jeg har en lille historie, jeg gerne vil dele med jer – og nogle fantastiske produkter at anbefale! Det bliver et længere og måske følelsesladet indlæg, som især folk der har eller har haft problemhud kan have gavn af. Jeg håber, I har lyst til at læse med!

Det var nok omkring 6. klasse, at jeg begyndte at få uren ud. Acne, om man vil. Selvom jeg aldrig var meget slemt ramt, var det heller intet mildt tilfælde. I ved, de der små bumser, der bare fylder hele panden. Jeg husker tydeligt, hvordan jeg nogle aftener næsten kunne begynde at græde, når jeg vaskede mit ansigt og kunne mærke alle bulerne i huden, og om noget husker jeg den kæmpe usikkerhed, der fulgte med – lysten til at skjule sit ansigt.

Jeg gik tidligt i gang med en ordentlig hudplejerutine, nok mest fordi jeg var en af de uheldige, og jeg ville gøre noget ved det. Jeg var på flere besøg hos hudlægen og prøvede cremer som Redap og Basiron. Redap husker jeg virkede ret godt, men de var simpelthen så udtørrende på min hud og skaffede mig aldrig helt af med urenhederne. Jeg prøvede også alt, der var på apotekets og Matas’ hylder – fra Garnier Pure til Normaderm fra Vichy. Hold op, hvor blev der kæmpet – men jeg var heller ikke lige så klog på den front dengang, som jeg er i dag.

Der er to ting, der har lagt grunden for mit ansigt i dag, som jeg altså er ganske tilfreds med. Der  begyndte virkelig at ske noget med den urene hud, da jeg startede på Tetracyklin. Det er antibiotika og altså piller. Det var før al den hys der er i medierne lige nu omkring lige netop dette, og jeg skal da heller ikke sidde og anbefale det, for det kan åbenbart have nogle skidt følger og det skal man ikke bare ignorere (det kan I bl.a. læse om her). Jeg var på det to gange og heldigvis ikke ramt af nogen bivirkninger og fik virkelig clearet huden op.

Den anden ting, der har været meget vigtig for mig at indse, er, at uren hud skyldes en overproduktion af talg, og hvis du udtørrer den, producerer den blot mere. Stort set alle produkter mod acne har nogle meget udtørrende ingredienser, men det er faktisk ret logisk, at hvis man selv begynder at fodre huden med fedt, producerer den selv mindre. Det vil altså sige, at da jeg begyndte at bruge olie og fugtighedscreme frem for skumvask og acne-creme, snød jeg jo huden til at producere mindre talg (fedt). Jeg er i hvert fald ret overbevist om, at det er det, der er sket, for nu når jeg i et par år har været all in på fugt, er min hud væsentligt forbedret. Bevares, det har også noget at gøre med, at jeg er blevet ældre og var mere ramt i teenageperioden, men omlæggelsen af min hudplejerutine har været altafgørende for den hud, jeg har nu.

Sidste år var min hud ganske ren men også meget tør, på trods af at jeg brugte fugtighedscreme to gange om dagen. Jeg prøvede en hel del, men det var min tur til Mildh Beauty Press, der forandrede det igen. Her anbefalede sødeste Karina mig at tage et kig på La Roche Posay‘s produkter, som er særligt velegnet til tør og sensitiv hud, som min jo er. Et kig, det tog jeg, og det blev hurtigt til en længere kærlighedsaffære. Jeg lover jer, at der ikke gik mere end et par dage, før min hud pludselig føltes meget mindre stram, og snart var den dejligt gennemfugtet og havde en skøn glød. Det var La Roche Posay’s arbejde, de damer!

Jeg rensede min hud med deres Physological Cleansing Gel og skintonic, og plejen efterfølgende bestod af produkter fra deres Hydraphase serie. Om dagen brugte jeg Hydraphase UV, som også har solfaktor 20, og om aftenen brugte jeg en lidt mere intensiv lotion fra samme serie. Jeg vil gerne understrege, at det altså er lotions. De er bestemt ikke fede, tørrer hurtigt ind i huden og giver mig ikke glinsende hud. Jeg var faktisk ret imponeret over, at en så let lotion kunne gøre det for mig, når nu en fedtcreme fra Locobase med 70% fedt ikke engang gad at virke.  Men det gjorde det altså! Jeg supplerede med en fugtmaske fra samme serie, som jeg desværre glemte at få med på billedet, men den er søreme også lækker.

Jojobaolie! Det må vi ikke glemme. Det koster måske 80 kroner i den lokale helsebiks og er virkelig også lækkert at smøre i ansigtet om aftenen – det er et helt naturligt produkt, som er med til at genoprette hudens fugtbalance. Det lærte jeg til en ansigtsbehandling, og det har helt klart også virket for mig. Og så er det jo et godt multiprodukt!

Så hvis I har enten uren, tør eller sart hud eller bare gerne vil forberede jeres ansigt til vinteren, har I hermed nogle rigtig gode råd! Det er selvfølgelig ikke sikkert, at det vil virke for jer, som det virkede for mig, men ud fra min egen oplevelse kan jeg kun anbefale La Roche Posay på det kraftigste. Og jojobaolien, selvfølgelig. Der er masser af andre olier, der også virker, men den her er altså ikke særligt dyr og helt naturlig, så hvorfor ikke vælge den?

Jeg ved, det var en lang smøre, men håber virkelig, I har fundet det interessant! Jeg ville i hvert fald selv ønske, jeg kunne have læst det her, dengang jeg var hårdt ramt. Det er også vigtigt for mig at understrege, at selvom jeg har fået disse produkter foræret, har det kun været mine erfaringer med serien, der har fået mig til at skrive indlægget her. Ellers ville de slet ikke ryge op på bloggen – jeg står jo inde for det, jeg skriver til jer :)

Jeg vil meget gerne høre om jeres egne oplevelser, og hvis I har spørgsmål til mine erfaringer eller til nogle af de andre produkter på billedet, så tøv ikke! Jeg elsker kommentarer ;) Hav nu en SKØN weekend, piger!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nelly faves