Simple, fresh everyday makeup

Find den primer, der passer til dig

primer, primers, bedste primer, best primer, face, makeup, smashbox, too faced, becca, sephora, miqura, lakshmi, primerizer, camilla nørgaard, camilla nørgaard christensen, camillanoergaard.dk, bloggers delight, dk, review, anmeldelse

Primer er altid en god idé – især, hvis man vil have sin makeup til at holde i løbet af dagen. Der er bare SÅ mange derude – så hvilken én skal du vælge?

Afklar dine behov

Jeg vil starte med at sige, at man skal basere valget af primer på både hudtype og præferencer. Hvis man har tør hud, skal man vælge en primer, der fugter, og hvis man har fedtet hud vælger man måske en primer, der kan gøre huden mere mat. Men det er også forskelligt, hvilket look, man ønsker at opnå: glowy, dewy hud eller et mat porcelænslook?

Find din primer

Heldigvis findes der en primer til ethvert behov, og her har jeg fundet mine favoritter frem.

primer, primers, bedste primer, best primer, face, makeup, smashbox, too faced, becca, sephora, miqura, lakshmi, primerizer, camilla nørgaard, camilla nørgaard christensen, camillanoergaard.dk, bloggers delight, dk, review, anmeldelse

Den, der er smart-i-en-fart

Too Faced Hangover 3-in-1 fungerer både som primer og setting samtidig med, at den kan bruges til at opfriske i løbet af dagen. Vi har at gøre med en multitaskende mist, som er fyldt med kokosvand og dufter – præcis, som det lyder – MEGA lækkert af kokos!

 • 3-i-1 betyder, at du kan nøjes med dette ene produkt i stedet for at investere i både primer, setting spray og ansigtsmist.
 • God til dig, der kan lide, at det går lidt stærkt
 • Giver et let fugtboost
Den med ægte silke

Miqura Before Makeup Golden Silk Mask er ret sej. Den indeholder 90% hydrolyseret Miqura Golden Silk og giver den ultimative fugtbase. Min oplevelse med denne primer er, at den fugtmætter min hud med det samme uden på nogen måde at fedte. Huden bliver simpelthen bare glat og lækker, og produktet danner dermed den perfekte base for makeup’en. Jeg bruger den ikke helt, som anvisningerne beskriver, men bruger blot et tyndt lag som jeg ville bruge en almindelig primer.
Læs mere om primeren i dette indlæg.

 • Udjævner
 • Fugtmættende
Den til det matte look

Primer Perfecting Matte Base fra Lakshmi er en forholdsvist tyk primer, som er god til dig, der ønsker meget dækning og/eller et mat udtryk. Jeg har gode erfaringer med den som en udjævnende primer, der lægger en god, dækkende base for den øvrige makeup. Primeren har ydermere en lidt klistret konsistens, når den kommer på huden, men min oplevelse er, at det får min foundation til at lægge sig bedre. Det betyder dog, at jeg ikke vil anbefale at bruge den uden foundation udover.
Læs mere om primeren i dette indlæg.

 • Udjævner
 • Dækker
 • God til et lidt tungere look
Den, der giver masser af glød

First Light Priming Filter fra Becca er utvivlsomt en favorit hos mig, da jeg virkelig holder af det dewy, lette look. Denne primer opfrisker huden og giver masser af glød. Man skal ikke lade sig skræmme af den lilla farve, som blot spreder et blødt, semitransparent, violet lys, der lysner og udjævner problemområder. Primeren er stort set gennemsigtig ved påføring. Primeren indeholder fugtgivende ingredienser som kildevand og figenkaktusblomst, mens ingredienser som ingefær og citrusnoter kvikker huden op.

 • Let konsistens
 • Liver huden op (god til “træt” hud)
 • Giver masser af glød
 • Passer til alle hudtoner og hudtyper
 • Kan også bruges uden foundation for et let, frisk look
Den, som din tørre hud vil elske dig for

Smashbox Primerizer er en nyere lancering, som jeg næsten ikke kan få hænderne ned over! På trods af at have en let konsistens, er dens fugtgivende egenskaber nemlig så nærende, at du helt kan springe dagcremen over, når du bruger den. Navnet er da også en sammentrækning af primer + moisturizer – genialt! Selv om jeg sjældent kunne finde på at skippe dagcremen, har jeg sat primeren på en prøve og kan skrive under på, at den fugtgivende effekt holder max! Og jeg har endda ret “tørstig” hud ;-)

 • Indeholder hyaluronsyre (totalt yndlingsingrediens, ha!)
 • Let konsistens, som tørrer hurtigt ind
 • Nærende og fugtgivende primer
 • Passer til alle hudtyper

Jeg håber, at I kunne bruge mine tips til noget. Spørgsmål er selvfølgelig mere end velkomne i kommentarfeltet!

God aften til jer <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Simple, fresh everyday makeup