Favoritter i juni

Derfor er din hårbørste vigtig for sundt hår

Reklame for Madison Professional

Madison Professional, hårbørstning, sundt hår, hårbørste, vildsvinehår, naturlige hår, billigvoks.dk, camilla nørgaard, camilla nørgaard christensen, camillanoergaard.dk, camillanoergaard, blog, skønhedsblog, beauty blog

Der er mange grunde til at børste sit hår – de fleste er nok ret åbenlyse. Der er endnu flere grunde til at børste sit hår med en god børste.

I samarbejde med Madison Professional har jeg fået mulighed for at teste og blive klogere på de fire børster i deres sortiment, hvilket motiverede mig til at læse lidt op på, hvorfor hårbørsten er sådan et vigtigt redskab. Nedenfor vil jeg forsøge at dele den viden med jer.

Madison Professional, hårbørstning, sundt hår, hårbørste, vildsvinehår, naturlige hår, billigvoks.dk, camilla nørgaard, camilla nørgaard christensen, camillanoergaard.dk, camillanoergaard, blog, skønhedsblog, beauty blog

Derfor er en god hårbørste vigtig

Det er vigtigt at børste sit hår. Det bidrager til at holde håret rent og fri for knuder, og ydermere hjælper det på hårvæksten.

Hyppig børstning med en god hårbørste kan bl.a. medvirke til:

  • At holde håret rent. Børster man sit hår med en børste af vildsvinehår (boar bristle) kan det faktisk have en slags tørshampoo-effekt på håret. Børstningen kan nemlig eliminere giftstoffer, herunder katar og andre urenheder, som hober sig op og sætter sig på hovedbunden. Det er altså en rigtig god, naturlig måde at holde håret rent på uden brug af kemikalier.
  •  At stimulere hovedbunden. Når man stimulerer hovedbunden, øges blodcirkulationen samt ilt- og nærings”transporten” til hårsækkene. Nogle mener endda, at dette medvirker til øget hårvækst.
  • At forebygge hårtab. Børstning med vildsvinehår stimulerer hårkarrene og øger blodcirkulationen, som altså indgår under stimulering af hovedbunden. Det kan have den positive effekt, at det balancerer talgkirtlerne. Ubalance i talgkirtlerne er ofte årsag til hårtab, da over- eller underproduktion af sebum resulterer i en skadet og underernæret hovedbund.
  • At styrke håret. Hårbørstning plejer også håret. Hovedbundsstimulering hjælper til at distribuere den naturlige sebum jævnt i håret. Det bidrager til et overordnet sundt miljø i hovedbunden og dermed for håret, som kan holde sig stærkt. Når håret er blevet “coated” med sebum, kan det ydermere bidrage til at holde fugtbalancen i skak, så håret generelt er mere skinnende, blødt og let at håndtere.

For en god ordens skyld skal jeg selvfølgelig lige nævne, at hyppig klipning og vedligeholdelse af håret selvfølgelig er alfa og omega for sundt hår, men hårbørstningen vil uden tvivl hjælpe dig til at opnå godt hår og ikke mindst en sund hovedbund, hvor det hele trods alt starter.

Madison Professional, hårbørstning, sundt hår, hårbørste, vildsvinehår, naturlige hår, billigvoks.dk, camilla nørgaard, camilla nørgaard christensen, camillanoergaard.dk, camillanoergaard, blog, skønhedsblog, beauty blog

Børsterne fra Madison Professional

Madison Professional er et forholdsvist nyt, dansk brand, der specialiserer sig i gode hårbørster til en pris, vi alle kan være med til. Hvor eksempelvis børsterne fra Mason Pearson henvender sig til luksussegmentet, der synes det er okay at bruge næsten 1000 kroner for en hårbørste, er Madsion Professional’s børster en del mere budgetvenlige med et prisleje, der spænder fra 165 til 215 kroner. Det er lige til at overskue for en børste, der stadig holder på den gode kvalitet, synes jeg :-)

MP børsterne produceres på en familieejet børstefabrik i Sydkorea. Her er de udviklet i tæt samarbejde med danske designere for at sikre den perfekte hårbørste til skandinavisk hår. Visionen er netop at skabe en luksusbørste i en lavere prisklasse, og det må man sige, de har haft succes med.

Der findes som sagt fire børster i sortimentet:

Soft Detangling Brush

En detangling brush, som vi fx. også kender dem fra Tangle Teezer og The Wet Brush, har til formål at udrede håret. Derfor skal du også bruge din detangling brush før du bruger din vildsvinehårsbørste (boar bristle brush). Det kommer naturligvis an på, hvor uglet dit hår er, altså – men det er altid en god idé :-)

Soft Detangling børsten er altså en god børste til filtret hår, og Madison Professional’s version er både skånsom mod hovedbunden og er blid mod håret. Den kan også benyttes i vådt hår.

Boar Bristle Brush – Medium og Large

Her har vi altså banditten, som jeg henviser til i ovenstående skriv. Den, der kan udrette en helt masse magi for dit hår og hovedbund ;o)

Børstehårene er kombineret nylon- og vildsvinehår og har altså alle de gode egenskaber, som jeg har nævnt ovenfor – så det vil jeg ikke gå mere i dybden med. Børstehovedet er bredt, og udredning af håret er seriøst en fornøjelse med den her! Den fås i to størrelser: medium og large.

Hvis du kun skal købe én børste fra Madison Professional, så gå efter Boar Bristle Brush.

HyperFlex Boar Brush

Den her har jeg fået brugt et par gange, og den er egentlig ret cool. Den har et meget fleksibelt børstehoved, som følger hårets naturlige form, og så er den ligeledes installeret med vildsvinehår. Virkelig fin børste til hårbørstning generelt – dog skal den ikke bruges med føntørreren, da materiealet ikke har godt af det.


Madison Professional børsterne forhandles i flere fysiske forretninger. Du kan finde en forhandlerliste her. Du kan også få børsterne hos Billigvoks

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Favoritter i juni