NYX Bare With Me: En kollektion dedikeret til no makeup-makeup

Sund og smuk indefra – disse kosttilskud bruger jeg

Der findes et hav af kosttilskud og vitaminer derude, og det er nemt at fare vild i mængden og de mange budskaber. Selv er jeg heller ikke ekspert på området, men jeg sørger da for at tage min del af kosttilskud. Det tænkte jeg, at jeg ville dele med jer her :-)

kosttilskud, vitaminer, smuuk skin, now sports, longo vital, raunsborg, raunsborg beauty care, nu u nutritions, multivitamin, c-vitamin, d-vitamin, sun prepare, hydro balance, skin glow, hair & nail, camilla nørgaard, camillanoergaard, camillanoergaard.dk, camilla nørgaard christensen, bloggers delight, dk

Foruden min fiskeolie fra Möllers Tran indtager jeg ovenstående vitaminer og kosttilskud hver morgen.

Vitaminer og kosttilskud, som jeg tager dagligt

D-vitamin fra Now Sports

D-vitamin er godt for mange ting. Det er noget, vi selv kan danne i kroppen gennem sol og kost. I vinterhalvåret er der især mange, der har godt af et ekstra indtag af D-vitamin, da soltimerne er så få.

D-vitamin hjælper bl.a. til:

 • Vedligeholdelse af en normal muskelfunktion
 • Immunsystemets normale funktion
 • En normal optagelse/udnyttelse af calcium og fosfor
 • Et normalt calciumindhold i blodet
 • At vedligeholde normale knogler og tænder
C-vitamin fra Nu U Nutrition

C-vitamin spiller in vigtig rolle for kroppens evne til at udvikle og reparere sig selv. Det bidrager blandt andet til kollagenproduktionen, som er essentiel for vedligeholdelse af hud, knogler, tænder og mere. Det siges også, at det hjælper til at hele sår. Kroppen kan ikke selv producere C-vitamin, hvorfor det kan være en god idé at indtage det dagligt – naturligvis via kosten, men også på pilleform.

Multivitamin – Longo Vital Kvinde

LongoVital Kvinde indeholder nemlig 11 vitaminer og 3 mineraler, som er de mest relevante for kvinder. Derudover indeholder de en sammensætning af 6 forskellige urter – paprika, rosmarinblad, pebermynteblad, røllike, græskarkerner og hvidtjørn.

LongoVital Kvinde har et højt indhold af jern, som kvinder ofte har et øget behov for, og som desuden afhjælper træthed og udmattelse. De inderholder også selen, som bidrager til at vedligeholde normalt hår og normale negle. Zink bidrager til normal omsætning af makronæringsstoffer og vitamin A. Derudover bidrager det til normal frugtbarhed og reproduktion, vedligeholdelse af normalt syn, hår og hud samt normale negle. Desuden bidrager zink til immunsystemets normale funktion. Folsyre hjælper vævsvæksten hos den gravide kvinde, normal bloddannelse, immunsystemets normale funktion og mindskelse af træthed og udmattelse. Til sidst indeholder LongoVital Kvinde også D-vitamin (hvilket betyder, at jeg måske ikke burde tage ekstra D-vitamin oveni!).

Lige nu kører LongoVital en rigtig fin kampagne i samarbejde med Normal, hvor man får et fint, unikt armbånd med sit køb. Armbåndet er lavet af zambiske kvinder, og købet er med til at støtter deres vilkår. Så fint :-)

Smuuk Skin Hydro Balance og Sun Prepare

Jeg er vild med kosttilskuddene fra Smuuk Skin. Lige disse to er heller ikke kosttilskud, man finder hos særligt mange andre brands.

Smuuk Skin Hydro Balance bidrager til at forbedre hudens kvalitet og sundhed ved at tilføre kollagen-stimulerende vitamin (C-bitamin) og koncentreret kollagen, der er hudens vigtigste byggesten, og som styrker hudens struktur og fugtbalance indefra.

 • Vitamin C bidrager til dannelsen af kollagen
 • Vitamin E og vitamin C bidrager til at beskytte huden mod oxidativ stress
 • Indeholder kollagen, som indgår som et uopløseligt protein i huden

Smuuk Skin SunPrepare forbereder huden indefra, inden den udsættes for solens UVA og UVB-stråler. Det er altså en god idé at begynde at tage dem før man ved, huden skal udsættes for meget sol. Jeg startede selv med at tage mine i maj, og rådet jeg fik var netop også, at jeg skulle begynde at tage dem 1-2 måneder før, hvilket passer meget godt med, hvornår sommeren rammer i DK.

SunPrepare indeholder en kombination af vitaminer, mineraler og karotenoider, der vil hjælpe huden til at påbegynde sin pigmentering og samtidig tilføre vigtige vitaminer, som beskytter cellerne.

 • Kobber bidrager til en normal pigmentering af huden
 • De farvemættede planteekstrakter og karotenoider bidrager til en smuk og sund glød
 • A-vitamin hjælper med at vedligeholde normal hud
 • C- og E-vitamin, beskytter hudens celler mod oxidativ stress
Raunsborg Hair & Nail og Skin Glow

Jeg har allerede for kort tid siden omtalt de nylancerede kosttilskud fra Raunsborg, så jeg vil i stedet henvise til dette indlæg.

Vigtigt at huske omkring vitaminer og kosttilskud

Jeg er selv blevet en del klogere, mens jeg skrev dette indlæg. F.eks. går det op for mig nu, at jeg hverken behøver min D- eller C-vitamin for sig selv med de andre tilskud, jeg tager. Jeg har læst mig frem til to rigtig vigtige pointer omkring vitaminer, som jeg gerne vil dele med jer. Det er nemlig desværre ikke almen viden, selv om det nok burde være det.

1: Du kan godt få for mange vitaminer

Du har nok, ligesom jeg, hørt, at et for højt indtag af vitaminer ikke er farligt, da det udskilles gennem urinen. Det er også rigtigt, hvis vi snakker om vandopløselige vitaminer. Det er bare kun C-vitamin og de otte forskellige B-vitaminer, som er vandopløselige og altså bliver udskilt gennem urinen.

A-, D-, E- og K-vitamin er derimod fedtopløselige vitaminer, som ophober sig i fedtet og altså ikke bare udskilles af kroppen. Et overindtag af disse vitaminer kan derfor godt have ret alvorlige konsekvenser.

2: Din kost er vigtigere

De vitaminer og mineraler, du kan indtage gennem din kost, er bedre end dem, du kan tage som tabletter. Derfor bør du også tilpasse dit indtag af vitaminer og kosttilskud ud fra, hvordan dit kostindtag er. Jeg er fx. obs på at tage fiskeolie, fordi jeg ved, jeg ikke spiser nok fisk. Men havde jeg spist fisk 2+ gange om ugen, havde det været bedre end at tage min spiseskefuld olie hver morgen.

Jeg fandt denne artikel inde på Videnskab.dk, som jeg varmt vil anbefale dig at læse, hvis du er nysgerrig på myterne om vitaminer og kosttilskud, og om de holder vand.


Hvilke kosttilskud tager du selv – og har du en særlig holdning hertil?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

NYX Bare With Me: En kollektion dedikeret til no makeup-makeup