Min brynrutine

Lynhurtige og megalækre julekager (uden æg) ❤

Caro og jeg får rigtig julehygget i lejligheden her i december. Sidste år var lidt mere stresset, da vi flyttede hjemmefra i november og brugte det meste af tiden på bare at falde til og vænne os til det nye liv, som det nu var. Så det er en skøn og tiltrængt julemåned for os begge! I går brugte vi aftenen på at lave småkager. Vi havde købt tre fine stjerneforme (i forskellige størrelser) i Notre Dame, så de skulle jo indvies ;) Caro fik taget et fint billede, så jeg tænkte, at vi kunne bruge det til at dele opskriften med jer i denne søde tid! Disse kaldes på godt dansk “mørdejskage”, men er også kendt som shortbread.

julesmåkager, julekage, julekager, kage uden æg, småkager, småkager uden æg, opskrift, blog, blogger, madblog, modeblog, nemme småkager, nem kage, opskrift, opskrifter, nem opskrift, hurtig kage, hjemmelavet, jul, jul 2015, inspiration, bagning

Det er uden tvivl den nemmeste opskrift, jeg nogensinde har prøvet! Vi har været lidt kreative med opbevaringen og brugt et gammel rødbedeglas og bundet et fint bånd omkring. Det ser nu pænt ud, synes jeg!

Det skal du bruge:
– 300 g hvedemel
– 200 g smør
– 100 g rørsukker
– 1 vaniljestang

Sådan gør du
– Bland hvedemel og smør sammen til en “crumbly” dej. Det kan være nødvendigt at bruge hænderne.
– Tilsæt rørsukker og vanilje og bland sammen
– Brug hænderne til at lave massen til én stor “klump” og rul den herefter ud på et bord, så den er ca. 1 cm. Vi klarede den faktisk uden kagerulle, så det kan godt lade sig gøre ;)
– Brug forme eller glas til at skære kagerne ud og læg dem på et stykke bagepapir på en bageplade
– Bag kagerne i midten af ovnen ved 130 grader i ca. 20 minutter
– Afhængigt af, hvad du foretrækker, kan kagerne pyntes med eksempelvis kanelsukker eller flormelis. Kanelsukker drysses over kagerne før bagning, hvorimod flormelis først drysses over, når de er færdige.
– OBS! Kagerne bliver hverken gyldne eller sprøde i ovnen, så de kan umiddelbart se “ufærdige” ud efter 20 minutter. Det er hovedsageligt pga. den varme smør, og derfor bliver kagerne først sprøde, når de er kølet af. Så hold øje med dem og smag på dem, hvis du er i tvivl ;)

God bagelyst!

♥ Camilla
Follow on Bloglovin
Indlægget kan indeholde affiliate links og/eller sponsorerede varer.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min brynrutine