Mirror goals - spejle fra BGA Nordic

Hvilken primer skal jeg vælge?

primer, primer guide, makeup primer, foundation primer, blog, skønhedsblog, beauty blog, camilla nørgaard, camilla nørgaard christensen, camillanoergaard, camillanoergaard.dk

Primer er din bedste ven – hvis du bruger den rigtige

Der findes en jungle af primere derude. For ikke at snakke om forskellen i kvalitet, så findes der en primer til alle hudtyper og behov. Det kan være svært at finde rundt i, når man skal finde ud af, hvilken primer, man skal vælge til lige præcis de behov, man står med.

Når du skal finde en primer er det vigtigt, at du både overvejer din hudtype og hvilken finish, du ønsker.

primer, primer guide, makeup primer, foundation primer, blog, skønhedsblog, beauty blog, camilla nørgaard, camilla nørgaard christensen, camillanoergaard, camillanoergaard.dk

En primer til ethvert formål

Nogle ønsker et mat look, mens andre vil have masser af glød. En lang holdbarhed er også tit et ønske. Jeg selv varierer det meget alt efter hvilket makeup-look, jeg er ude efter.

Nedenfor har jeg fundet mine favoritter frem og delt den op efter formål. Håber du kan bruge det! :-)

primer, primer guide, makeup primer, foundation primer, blog, skønhedsblog, beauty blog, camilla nørgaard, camilla nørgaard christensen, camillanoergaard, camillanoergaard.dk

Mine favoritprimere – delt op efter formål

Fugt


Smashbox Primerizer
vejl. udsalgspris 280 kr.

Primer + moisturizer. Get it? Jeg er vild med navnet på denne primer, som gør lige, hvad den lover. Smashbox’ Primerizer er efterhånden en ret hypet primer, som har god value for money i min optik.

Primeren sørger først og fremmest for at give fugt – og fugt er en vigtig byggesten for en god makeupbase. Det er en rigtig god primer, hvis man døjer med tør og dehydreret hud. Er man mindre tør i huden, kan man komme afsted med kun at bruge denne og springe dagcremen over – den har nemlig gode plejende ingredienser som niacinamid og hyalronsyre.

Foruden fugt, sørger Primerizer for, at huden udjævnes, så din foundation ikke sætter sig i dine porer eller fine linje. Primeren tørrer hurtigt ind i huden, som er godt preppet til resten af makeup’en.

Estée Lauder Double Wear Flawless Hydrating Primer SPF 45
vejl. udsalgspris 315 kr. – find den til 245 hos Lookfantastic

Jeg er virkelig også blevet glad for Estée Lauder’s Double Wear primer. Det er en primer, som giver fugt men samtidig et mat look. Den føles behagelig på huden, som er udjævnet og gennemfugtet. Med en holdbarhed på op til 15 timer er Double Wear primeren en værdig spiller i Double Wear kollektionen, som overordnet er kendt for god dækkeevne og lang holdbarhed.

Double Wear Hydrating Primer har SPF 45. Godt, hvis man vil være beskyttet i solen – mindre godt, hvis man skal have taget mange billeder med blitz. Ofte sørger solfaktor nemlig for, at man ser hvid ud i ansigtet, når der tages billeder med blitz, så det skal man lige være opmærksom på.

Primeren er vandafvisende og oliefri. Dermed er den god til at modstå vand, sved og fugtig luft. Samtidig giver den også et let dækning. Den kan derfor være et godt bud til dig, der nogle dage holder dig til primer og ikke følger op til foundation, hvilket jeg selv er fan af på dage, hvor min hud ser god og sund ud.

Mat hud


Clarins Instant Poreless primer
vejl. udsalgspris 225 kr. – find den til 180 hos Nicehair

På dage hvor jeg ønsker et mere mat look, er det ofte denne, jeg rækker ud efter. Clarins Instant Poreless Pore-Blurring Matifying Primer har, som navnet antyder, til formål at udjævne og mattere huden. Den har lige netop en blur-effekt på porer og fine linjer, som fungerer supergodt. Jeg kan godt lide den under en mere tung makeup, hvor jeg går efter et fejlfrit look.

Benefit The Porefessional Pearl Primer
vejl. udsalgspris 310 kr.

Præcis som The Porefessional, som mange nok kender, er The Porefessional Pearl Primer god til at udviske ujævnheder og fine linjer i huden. Forskellen med “Pearl” versionen er, at den har lidt lyserød perlemor i sig og derfor er lidt bedre til at friske huden op. Dens finish er dog stadig til den matte side.

The Porefessional var i mange år en virkelig populær primer, men som trendsene ændrer sig, har den aftaget lidt i status. Det gør den dog ikke mindre god, hvis du stadig holder af det matte look. Primeren minder meget om ovennævnte fra Clarins. Den har nemlig også minimering af porer som sit primære formål. Jeg tror, jeg ville foretrække Clarins-udgaven over denne, men de er begge gode, hvis man er ude efter et mat, fejlfrit look.

All-round og let dækning


GOSH Primer Plus + “005 Chameleon”
Vejl. udsalgspris 160 kr.

Denne primer vandt en Danish Beauty Award i 2018, og det fortjente den også. Det er en virkelig god all-round primer. Skal man kun have én primer i makeuptasken, er den derfor et rigtig godt bud.

Primer Plus har en let dækkeevne og glatter huden rigtig fint ud. Den giver fugt og er god til at friske huden lidt op. På dage, hvor du ønsker en let makeup, er den også rigtig god uden foundation.

Glød


Rodial Soft Focus Glow Drops
vejl. udsalgspris 425 – fås til 340 hos Nicehair

Soft Focus Glow Drops fra Rodial er god til dig, der ønsker dig masser af plejende ingredienser. Den er nemlig en hybrid mellem serum og primer. Den lysner, fugter og udglatter. Man skal ikke lade sig skræmme af det shiny, lyserøde indhold – den giver kun huden en fin, diskret glød.

Soft Focus Glow Drops er altså perfekt til dig, som går efter masser af glød eller ønsker et naturligt look uden foundation, hvor den får det bedste ud af din hud. Jeg er selv virkelig glad for effekten!

L’Oréal Paris Glow Cherié “Light Glow”
vejl. udsalgspris 119 kr.

Denne her er et perfekt budgetvenligt alternativ til Diors Glow Maximizer – som vistnok også er udgået. Den er heftig, men stadig ikke overdrevet. Der er shimmer i den her, men under foundation giver den simpelthen det smukkeste, glowy look. Jeg brugte den selv forleden til fest, og jeg var så glad for det friske look jeg opnåede med den.

Glow Cherié kan også bruges som en flydende highlighter, hvor den vil fungere som en lidt mere diskret highlighter.

Clarins SOS Primer “00 Universal Light”
vejl. udsalgspris 270 kr.

Hvis du ikke har tjekket Clarins’ SOS primerserie ud, så gør dig selv en tjeneste og gør det. Der findes vistnok 5 forskellige primere med hver sit formål. Denne her er jeg personligt virkelig begejstret for. Den har de gode primeregenskaber med en udglattende effekt, og så giver den en virkelig fin glød – lidt mere diskret en ovennævnte fra L’Oréal.

Det andet, jeg elsker ved makeup fra Clarins er, at der er plejende ingredienser i hele deres sortiment – og det er noget, man kan fornemme med lige netop denne primer. Huden føles fugtmættet og bliver rigtig fint jævn, samtidig med den opfrisker. Den perfekte primer til træt hud!

Nyx Cosmetics Honey Dew Me Up primer
vejl. udsalgspris 140 kr.

Jeg er fristet til at sige “Best on budget”! Jeg har længe været fan af Honey Dew Me Up, som er den perfekte primer til dig, der ønsker et dewy look men uden shimmer. Den tørrer lynhurtigt ind i huden, som med det samme føles gennemfugtet og helt glat, hvilket gør den til en af mine foretrukne baser for makeup. Selvfølgelig ligger alle disse primere højt oppe på listen, men denne er jeg, prisen taget i betragtning, svært begejstret for.


Har du prøvet nogle af de omtalte primere – og hvilken primer sværger du selv til?

Samtlige produkter er
modtaget i gave (reklame)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mirror goals - spejle fra BGA Nordic