Hvilken primer skal jeg vælge?

Døjer du med sår i mundvigen?

Det seneste år har jeg fra tid til anden haft sår i enten den ene eller anden mundvige. Et problem, jeg ved, flere har – og som hverken er betændelse eller herpes. Det, der er så pokkers irriterende ved et sår på sådan et sted er, at det heler utroligt dårligt, fordi man konstant åbner munden og derved sprækker såret. Det er både pinefuldt og irriterende. Men der kan være en helt logisk grund til, at du får sår i mundvigen, som heler langsomt. Og jeg har også fundet ud af, hvordan man kommer det til livs – så det tænkte jeg, I skulle høre om!

sår i mundvigen, zinkmangel, zincmangel, zinksalve, zink, avivir baobab, weleda calendula, medic team zink, shop online, sår heler langsomt, blog, skønhedsblog, helse

Sådan fik jeg bugt med sår i mundvigen

Det er kun en lille uge siden, at jeg kunne mærke, det var på vej. For tredje gang i år! Det sved i mundvigen, og jeg var rød og irriteret. Jeg vidste, hvad det betød, så jeg gik i gang med at behandle det instant. Det jeg opdagede var, at det helede på 1-2 dage, hvor jeg før har gået to uger med det møg! Simpelthen så skønt.

Der er helt sikkert to faktorer, der spiller ind her: min forebyggende behandling og brug af de rigtige produkter ved udbrud. Førstnævnte har nok været vigtigst. Læs med nedenfor.

Måske har du zinkmangel

Jeg fik at vide af en beopat, jeg kender, at jeg muligvis havde zinkmangel, sidst jeg havde et sår i mundvigen tilbage i juli. Så før jeg bestilte tid hos lægen og brugte tid på det, forsøgte jeg mig med ren zink som kosttilskud. Det hjælper selvfølgelig ikke nu og her, men det har om noget hjulpet på helingsprocessen. Jeg har taget zink som kosttilskud siden jeg købte det for ca. en måned siden, og jeg er overbevist om, at det er det, der har hjulpet mig.

Nu-og-her behandling

Jeg benytter mig af to slags produkter, hvis jeg får et sår i mundvigen: en parfumefri, nærende balsam og zinksalve.

Zinksalven udtørrer og beskytter. Det er et produkt, jeg bruger om aftenen/natten, da det jo som bekendt lægger sig som et tydeligt, hvidt lag på huden. Jeg bruger selv den fra apoteket (Medic Team), men der er ikke så stor forskel på dem. Babycremen Calendula fra Weleda er også et fint bud.

Om dagen bruger jeg en nærende balm uden parfume. Lige nu er det Avivir’s Baobab Magic Balm. The Body Shop’s Amazonian Saviour, Pudderdåsernes Alt-i-en salve eller Egyptian Magic Cream er også gode bud.


Husk på, at dette er hvad der virker for mig. Der kan være en anden årsag til, at du får sår i mundvigen, og du bør altid sikre dig, at der ikke er tale om forkølelsessår. MEN måske er ovenstående lige, hvad du har brug for :-)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvilken primer skal jeg vælge?